Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

418 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tambah sithik
c (sithik)
(tambah sithik)
Tata basa Jawa akèh njupuk istilah saka basa Sangskreta. Tata basa Sangskreta iki dikodifikasi lan digurit déning [[Pāṇini]] ing abad 6 SM. Ing jaman Jawa anyar, [[Ranggawarsita]] nggawé ''[[Serat Paramasastra Jawi]]'' kang umum digunakaké nganti saiki.
 
Artikel iki majarmratélakaké paramasastra basa Jawa sacara cekak.
 
==Undha-usuk basa==
 
== Tembung aran ==
[[Tembung aran]] iku ing cara Latin diarani nomèn. Tembung iki nuduhaké jeneng utawa aran sawijining barang lan apa waé sing dianggep barang.
 
=== Tembung panyilah ===
Tembung panyilah ''kang'', ''sing'' utawa ing krama ''ingkang'' iku kanggo nyilahaké tembung aran karo tembung-tembung utawa ukara susulan sing dadi katranganing tembung aran mau.
== Tembung kriya ==
 
 
==Wacan==
* ''Sarining Paramasastra Djawa'', W.J.S. Poerwadarminta, Noorhoff-Kolff Djakarta, 1953
* '''''Tata Basa Jawa''''', Dr. Poerwadi, M. Hum, et al, Media Abadi Yogyakarta, 2005, ISBN 979-3525-50-9
* '''''ParamasastraTata Basa Jawa''''', Dr. AryoPoerwadi, BimoM. SetiyantoHum, SHet al, PanjiMedia pustakaAbadi Yogyakarta, 20072005, ISBN 979-253525-273250-X9
* '''''Salah KaprahParamasastra Basa Jawa''''', Mulyana,Dr. etAryo alBimo Setiyanto, NarasiSH, Panji pustaka Yogyakarta, 2007, ISBN 979-16825-0042732-3X
* '''''Pepak lanSalah wasisKaprah Basa Jawa''''', Febyardini Dian P.R., SSMulyana, et al, IndnesiateraNarasi, Yogyakarta, 20082007, ISBN 978979-775168-052004-03
* '''''BelajarPepak Praktislan wasis Basa Jawa''''', DrFebyardini Dian P.R., PurwadiSS, LÉReset PRESSal, SoloIndnesiatera, 2007Yogyakarta, 2008, ISBN 979978-98471775-0052-70
* ''Belajar Praktis Basa Jawa'', Dr. Purwadi, LÉRes PRESS, Solo, 2007, ISBN 979-98471-0-7
 
==Delengen uga==