F/A-18 Hornet: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: gedhe, gedhè -> gedhé using AWB
c (→‎top: kabeh -> kabèh using AWB)
c (→‎top: gedhe, gedhè -> gedhé using AWB)
Hornet nduwèni peran minangka pesawat tempur pengawal, [[pertahanan udara]], [[perusak pertahanan udara musuh]], [[larangan udara]], [[pesawat serang antigerilya]], lan [[pesawat intai]]. Keserbagunaan lan keandalané wis mbuktèkaké dadi aset bernilai ing salah sijiné kapal induk, senajan déwéké dikritik amerga kelemahané sajroné hal jelajah lan daya muat ketimbang karo kang diduwéni pesawat-pesawat mutakhir pendahulunya, kayata [[F-14 Tomcat]] sajroné hal peran tempur lan serang-tempur, lan [[A-6 Intruder]] lan [[A-7 Corsair II]] sajroné hal peran serang.<ref name="FedAmSci">[http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/f-18.htm "F/A-18 Hornet."] ''Federasi Ilmuwan Amerika''. Kaunduh 11/1/13.</ref>
 
F/A-18 Hornet dadi dasar kanggone pengembangan [[F/A-18E/F Super Hornet]], yakni pesawat tempur rancang-ulang F/A-18 kang luwih gedhé lan evolusioner. Ketimbang karo Hornet, Super Hornet berukuran luwih gedhé, luwih abot, lan ana perbaikan sjroné hal daya jelajah lan daya muaté. F/A-18E/F awalé diusulaké minangka alternatif kanggo pesawat tempur kang sama sekali anyar kanggo ngganteni pesawat serang kang isih bertugas kayata A-6. Varian kang luwih gedhegedhé uga diarahake kanggo ngganteni F-14 Tomcat kang wis meh uzur, kanti menkono isa saling berganti-tugas karo Hornet ing Angkatan Laut Amerika Serikat, lan bertugas ing rentang peran kang luwih amba meliputi pengisian bahan bakar ing udara, lan anjungan pengacau kelistrikan (''electronic jamming platform'').<ref name="NavySuper">[http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/aircraft/fa18/shornet2.html "F/A-18E/F Super Hornet ... Penerbangan Angkatan Laut Terkemuka memasuki Abad ke-21."] ''Angkatan Laut Amerika Serikat'', 28 Februari 2006. Diakses pada: 4 Juli 2008.</ref>
 
== Operator ==
352.737

besutan