Basa Polen: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
|glottorefname=Polish
}}
'''Basa Polen''' utawa '''Basabasa Polski''' (''język polski'', ''polszczyzna'') iku [[basa resmi]] [[Polen]]. Basa iki paling akèh dipituturaké ing Polen lan Basaminangka basa Slav Kulon sing paling akèh dipituturaképanuturé. Saliyané iku basa iki Basabasa Slav sing paling gedhé nomer loro sawisé [[Basabasa Rusia]]. Basa iki salah sijiné basa sing paling angèl disinaoni amarga paramasastrané sing njlimet.
 
Basa Polen cacahé penutur ana 38,5 yuta jiwa. Saliyané ing Polen dhéwé para panutur uga bisa ditemokaké ing kiwa-tengening nagara Polen.
 
== Distribusi géografis ==
Kurang luwih 97% pedunung Polen nyatakaké Basabasa Polski minangka basa ibuné. Saliyané ing [[Polen]], para penutur basa iki uga ditemokaké ing nagara-nagara saindhengé kayata [[Lituania]], Belarus[[Bélarus]], [[Ukraina]] lan uga [[Jerman]].
 
== Panulisan ==
<blockquote>''Artikel utama: '''[[Alfabèt Polen]]'''''</blockquote>Aksara alfabèt ing Basabasa PolenanPolen iku wuniné sarupa lan ana gathukané karo aksara sing dikanggo [[Kulawarga basa Slavika|Basabasa Slav]] liyané. Alfabèté méh padha karo alfabèt sing di''adopsi'' Basabasa Jawa. Bédané ana ing wuni, dwaksara (digraf) lan cerek ing aksara.
 
{|
238

besutan