Karl Lagerfeld: Béda antara owahan

649 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
ganti kat using AWB
(Digawé kanthi mertal kaca "Karl Lagerfeld")
 
c (ganti kat using AWB)
 
== Awal uripé ==
Lagerfeld iku lair tanggal 10 September 1933<ref name="welt-birth">[http://www.welt.de/print/wams/hamburg/article117793202/Der-grosse-Karl-wird-doch-schon-80.html Der große Karl wird doch schon 80], ''Die Welt''</ref> ing kutha [[Hamburg]], Germany lan anaké tukang dagang sing kasil ya iku Otto Lagerfeld (1881–1967), lan ibuné ya iku Elisabeth Bahlmann (1897–1978). Bapaké dhuwèni kumpeni sing ngimpor lan mroduksi susu kenthel, nalika simbah kakungé Karl Bahlmann iku pulitisi lokal kanggo Catholic Centre Party (Partè Katolik Pusat).<ref name="welt-birth">[http://www.welt.de/print/wams/hamburg/article117793202/Der-grosse-Karl-wird-doch-schon-80.html Der große Karl wird doch schon 80], ''Die Welt''</ref> Kulawargané ngibadah ing Old Catholic Church. Nalika ibuné ketemu bapaké, ibuné iku tukang dagang lingerie saka kutha Berlin. Banjur rabi ing taun 1930.<ref name="NDB">[http://www.deutsche-biographie.de/sfz47422.html Otto Lagerfeld], in ''Neue Deutsche Biographie''</ref>
 
Lagerfeld iku kawentar amarga ngapusi uwong bab taun lairé, ngakuné luwih enom saka umur asliné, lan kadang ngapusi bab wong tuwané. Contoné, dhèwèké tau ngaku menawa dhèwèké iku lair ing taun 1938 saka rahim "Elisabeth of Germany" lan Otto Ludwig Lagerfeldt sing asliné saka Swedia,<ref><cite class="citation journal">Colapinto, John (19 March 2007). </cite></ref> sanajan omongan-omongan kuwi mau uwis dicethakaké menawa iku blas ora bener, amarga bapaké iku saka Hamburg lan uripé mung ana ing Jérman, ara ana gaètané karo Swedia blas.<ref name="welt-birth">[http://www.welt.de/print/wams/hamburg/article117793202/Der-grosse-Karl-wird-doch-schon-80.html Der große Karl wird doch schon 80], ''Die Welt''</ref><ref name="NDB">[http://www.deutsche-biographie.de/sfz47422.html Otto Lagerfeld], in ''Neue Deutsche Biographie''</ref> Banjur, ora ana bukti menawa ibuné Elisabeth Bahlmann, anaké pulitisi lokal biasa, ngarani awaké dhéwé "Elisabeth of Germany" / "Elisabeth saka Jerman".<ref name="NDB">[http://www.deutsche-biographie.de/sfz47422.html Otto Lagerfeld], in ''Neue Deutsche Biographie''</ref> Dhèwèké iku kawentar amarga ngèyèl menawa ora ana sing mudheng tanggal lair asliné. Ing sawiji wawancara disiaraké ing télévisi Prancis ing sasi Februari 2009, Lagerfeld ngomong menawa dhèwèké ora lair ing " 1933 utawa 1938."<ref>Interview on ''[[:fr:On n'est pas couché|On n'est pas couché]]'', [[France 2|France2]], 21 February 2009</ref>
 
== Rujukan ==
<div class="reflist references-column-width" style="-moz-column-width: 30em; -webkit-column-width: 30em; column-width: 30em; list-style-type: decimal;">
<references /></div>
 
[[Kategori:LairKalairan 1933]]
[[Kategori:Wong urip]]
350.349

besutan