Canberra: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(replaced: arsitek → arsitèk, Britania Raya → Britania Agung, didik → dhidhik, Italia → Itali (3), mbangun → yasa, parte → parté, pusat → punjer (2), Senadyan → Sanadyan, Skotlandia → Sekotlan)
'''Canberra''' iku [[kutha krajan]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300 km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650 km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia iku dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitèk]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan peyasaan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi padunung kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi kutha krajan paling gedhé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing laladan pedalaman kang paling gedhé. Minangka punjer pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemen Australia|Gedung Parlemen]] lan werna-werna kantor departémendhépartemèn. Sanadyan mangkono, punjer ékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Demografi ==
63.098

besutan