Mikha: Béda antara owahan

35 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan using AWB)
Tidak ada ringkasan suntingan
Katoné kitab nabi '''Mikha''', uga ditulis déning nabi sing asmané padha. konon ditulis oleh wong yang sama. Mikha olèhé sugeng sajaman karo nabi [[Yesaya]] lan asalé saka sawijining désa ing [[Yehuda]], ing karaton kidul. Dhèwèké yakin tenan yèn Yehuda bakal ngadhěpi mala pataka kaya sing diumumaké déning [[Amos]] bab karaton lor. Mikha uga ngandhani yèn Gusti Allah mesthi ya bakal ndendha bangsa Yehuda amarga kejem banget lan ora adil marang wong liya, Nanging ing kotbahing Mikha ya katon ana tandha-tandha sing luwih cetha bab pangarepan ing masa ngarep.
 
Bagéyan-bagéyan sing menarik digatèaké sajroning buku iki ya iku: gambaran adem tentrem ing sawewengkoning [[donya|bumi]] ing ngisor pimpinaning Gusti Allah (Mikha 4:1-4); banjur ana ramalan bab sawijining Ratu Agung sing bakal muncul saka trahing [[Dawud]] lan bakal ngasta pangayeman ing bangsa Yehuda (5:2-4); lan, ing sawijining pada (6:8), ana ringkesan saka apa sing bakal diomongaké déning para nabi-nabi Israèl, ya iku: "Sing dituntut Gusti Allah saka awake dhéwé iku supaya tumindhak adil, tansah ngamalaké kasih sayang, lan andhap asor urip manunggal karo Gusti ."
63.849

besutan