Bawang godhong: Béda antara owahan

1.155 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
|synonyms_ref=<ref>[http://www.tropicos.org/Name/18400035 Tropicos]</ref><ref>[http://www.theplantlist.org/tpl1.1/record/kew-295569 The Plant List]</ref>
}}
'''Bawang godhong''' ('''''Allium fistulosum''''' L.; {{lang-en|Welsh onion}} utawi ''Japanese bunching onion'') nggih punika salah setunggalipun [[bawang]] [[perennial]]. Aran sanès wonten basa manca kagem wit-witan punika kalebet '''green onion''', '''spring onion''', '''scallion''', '''escallion''', lan '''salad onion''', ingkang saget nggadhahi makna jamak, amargi dipunginaaken kagem sakpérang wit ingkang sami, utawi wit bawang godhong bènten saking [[genus]] ''[[Allium]]''. Spesies punika estu mémper ganda lan raosipun kalian [[bawang bombai]] ingkang limrah dipunagem, ''Allium cepa'', lan sampun wonten hibrida ing antawisipun wit-witan kekalih. Bawang godhong mboten awujud [[bulb]], lan godhong-godhongipun growong wonten satengaipun ("fistulosum" maknanipun "growong") lan [[:en:Scape (botany)|scapes]]. Varietas wiyar bawang godhong mèmper kaliyan [[bawang prei]], pramila dipunagem tembung Jepang 'negi', wondéné varietas ingkang langkung sakedhik sami kalian [[:en:chive|chive]]. Kathah bawang godhong ingkang wonten sisikipun kanthi wujud ''clump perennial evergreen''.<ref>[http://www.floridata.com/ref/A/alli_fis.cfm Floridata: Allium fistulosum]</ref><ref name="TKG">{{cite book|last =Thompson|first =Sylvia |title =The Kitchen Garden|publisher = Bantam Books|year = 1995}}</ref>Kejawi Nextkagem tobumbu culinarywonten usemasakan, itbawang isgodhong alsougi grownsaget indipunginaaken aminangka bunchwit-witan ashias.<ref>Agroteknologi: an[http://agroteknologi.web.id/klasifikasi-dan-morfologi-bawang-daun/ Klasifikasi dan Morfologi Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Materi Pertanian: [http://www.materipertanian.com/ciri-ciri-tanaman-bawang-daun/ Ciri-ciri Tanaman Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Belalang Tue: [ornamentalhttps://belalangtue.wordpress.com/2010/11/24/nama-latin-dan-klasifikasi-bawang-daun/ plantNama Latin dan Klasifikasi Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>SambadaFarm: [http://shop.sambadafarm.com/benih-sayuran/benih-loncang-bawang-daun-allium-fistulosum-97.html Benih Loncang / Bawang Daun (Allium fistulosum)], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Jurnal UGM:https://jurnal.ugm.ac.id/jbp/article/view/6421 Jurnal UGM - Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Kabupaten Karo: [http://www.karokab.go.id/id/index.php/potensi-daerah/pertanian/684-bawang-daun Potensi Pertanian Daerah-Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Pikiran Rakyat: [http://www.pikiran-rakyat.com/ekonomi/2016/02/13/360765/petani-bawang-daun-dirundung-cuaca-mendung Petani Bawang Daun Dirundung Cuaca Mendung], dipundhut 4 Mei 2017</ref>
 
== Aran Inggris ==
Wonten sujarahipun, bawang godhong misuwur minangka ''cibol''.<ref>Ward, A: [http://digital.lib.msu.edu/projects/cookbooks/books/grocersencyclopedia/ency.html ''The Encyclopedia of Food and Beverage''], New York, 1911. Retrieved January 5, 2007.</ref> Wonten Cornwall dipunsebat minangka "''chibbles''".
1.182

besutan