Bawang godhong: Béda antara owahan

58 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
 
=== Asia ===
Bawang daungodhong merupakansaget dados salah satunggalipun bahan [[masakan Asia]], terutama diutaminipun [[Asia TimurWetan]] danlan [[Asia Tenggara]]. TerutamaBawang pentinggodhong dipunika ugi kaginaaken wonten [[Tiongkok]], [[Jepang]] danlan [[Korea]], sehinggasaengga diberiwonten nama[[basa Inggris:]] kasebat "''Japanese bunching onion''". Wonten ing [[Jepang]] dipunsebat '''negi'''. [[Bawang bombai]] dipuntepangaken wonten [[Asia Wetan]] ing abad 19, nanging ''A. fistulosum'' tetep paling misuwur.<ref name="Rabinowitch 18" />
 
Kaginaaken wonten [[miso soup]], [[negimaki]],<ref>{{cite news|url=http://www.nytimes.com/2010/08/18/dining/18minirex3.html|title=Recipe - Chicken Negimaki - NYTimes.com|accessdate=September 15, 2012|work=The New York Times|date=August 13, 2010}}</ref> lan masakan saneèsipun, adatipun dipuniris tipis-tipis lan lajeng disawuraken supados langkung endah, kadosta wonten ing [[teriyaki]] utawi [[takoyaki]].
1.182

besutan