Francisco Pizarro: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, Pranala Njawi → Pranala njawi)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
Taun 1528, Pizarro kondur dhateng Spanyol. [[Raja Charles V]] paring dhawuh dhateng Pizarro supados saged nelukaken Peru minangka dados jajahanipun Spanyol.<ref name="buku1"/> Pizarro dipunparingi senjata, dana, lan sadaya piranti kangge ekspedisi punika.<ref name="buku1"/> Pizarro lajeng tindak dhateng [[Panama]] saperlu nyamektakaken sadaya piranti kangge ekspedisi. Ekspedisi punika dipunlaksanakaken taun 1531.<ref name="buku1"/> Kakiyatan ingkang dipunbekta Pizarro namung 200 tiyang, kamangka Kerajaan Inca nggadhahi enem yuta tiyang.<ref name="buku1"/>
 
Pizarro dugi ing Peru wonten ing sasi September 1532, namung mbekta 177 tiyang lan jaran ingkang cacahipun 62.<ref name="buku1"/> Kanthi kakiyatan ingkang sawontenipun, Pizarro mlebet dhateng laladan pagunungan Andes kanthi kutha Cajamarca ingkang dados jujukanipun.<ref name="buku1"/> Kutha punika dados panggenanipun panguwasa Inca ingkang asmanipun [[Atahualpa]] ingkang nggadhahi 14.000 tamtama.<ref name="buku1"/> Tentara “liliput” Pizarro dugi ing Cajamarca tanggal 15 Nopember 1532.<ref name="buku1"/> Kanthi siasat ingkang “brilian”, Pizarro saged nelukaken Kerajaan Inca.<ref name="buku1"/> Saderengipun, Atahualpa dipunperjaya ngantos pejah déning Pizarro lan tamtamanipun.<ref name="buku1"/>
 
== Cathetan suku ==
 
== Pranala njawi ==
*{{en}} [http://encarta.msn.com/media_461515415_761571358_1_1/Francisco_Pizarro.html Frascisco Pizarro]
* {{en}} [http://www.biography.com/search/article.jsp?aid=9442295&search=Francisco+Pizarro Francisco Pizarro ing biography.com]
 
{{Commonscat|Francisco Pizarro}}
11.292

besutan