Strasbourg: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku, Pranala Njaba → Pranala njaba, film → filem (4))
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
Kutha punika ugi minangka kutha, kursi saking [[Dewan Éropah]] wonten ing [[1949]], ingkang [[Parlemen Éropah]] saking taun [[1992]] lan [[Pengadilan Hak Asasi Manusia Éropah]] kanggé Istana Hak Asasi Manusia wiwit [[1998]], lawang sekuritas [[Lembaga Éropah ing Strasbourg|Éropah lan modal saking Éropah]]. Tiyang - tiyang ingkang dumunung wonten ing Strasbourg dipunwastani ''Strasbourgeois'' (wonten ing [[basa Perancis]]).
 
Kutha punika minangka kutha ingkang dados wates kaliyan Nagara [[Jerman]], Strasbourg dados kutha ingkang ''bicultural''. Sugih bab sajarahipun kanthi nilaraken kathah sanget warisan arsitèktur ingkang apik sanget. Kutha ingkang dumunung wonten ing Big Island, sedayanipun kalebetaken wonten ing ''World Heritage'' déning [[UNESCO]] wiwit taun [[1988]] kalebet ugi
[[Katedral Notre Dame Strasbourg]] sarta distrik La Petite France.<ref name="unescostrasbourgGrandeile">[http://whc.unesco.org/fr/list/495 Site internet de l'UNESCO]</ref>.
 
Strasbourg ugi minangka kutha pelajar ingkang ageng, [[Universitas Strasbourg|Universitas]], sekolah ageng ([[Cuej]], [[École nationale d'administration (France)|ENA]], [[Sciences Po Strasbourg]], [[INSA de Strasbourg]], [[International Space University]], [[ESBS]], [[ECAM]] Strasbourg Europe, [[ENGEES]], [[EOST]], [[École européenne de chimie, polymères et matériaux|ECPM]], [[Télécom Physique Strasbourg]], [[ENSIIE]] lsp.) wujud sawijining universitas utama ingkang kagungan taraf tingkat internasional. 20% mahasiswa asing ingkang asalipun langkung saking setunggal atus nagara.<ref name="Chiffres-clés des universités d'Alsace 2007-2008">[http://www.unistra.fr/uploads/media/chiffres2007-08.pdf Les chiffres-clés des universités d'Alsace 2007-2008]{{pdf}}, sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref> Universitas majang 18 [[Pamenang Nobel]] ing tembok, inggih punika panampa méka tènder kanggé invèstasi masa ngajeng, ingkang ndadosaken universitas punika minangka universitas unggulan wonten ing bab pendidikan tinggi lan panalitèn ing donya.<ref>[http://www.unistra.fr/index.php?id=57 Une identité forte], sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref>{{,}}<ref>[http://www.unistra.fr/index.php?id=8501 Investissements d'avenir], sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref>.
 
== Toponymy (Ilmu nama Papan) ==
Nama kapisanan kutha punika inggih [[Celtic]]'' *'' Argantorati>'''' Argentorate, Romanized minangka'' {{lang | ingkang | Argentoratum}}'' ('''' {{s Argentoraton - | II | e}}), nama ingkang sami kaliyan [[Argentre (Mayenne)|Argentre]] (Mayenne, Argentrato'''' {{-s | IX | e}}). Etimologi saking istilah punika dados padudon, sapérangan mirsani link kanthi [[Brigit|Dewi Ageng Celtic]], ingkang minangka'''' Argantia julukan ingkang dipunidhéntifikasikaken kaliyan bulan. Rasa ingkang paling umum.<ref>[http://juillot.home.cern.ch/juillot/triboques.html Émile Linckelheld, ''La Cité des Triboques'', in Annuaire de la Société historique, littéraire et scientifique du Club vosgien, 1936]</ref>
 
<!-- FIN DE TABLEAU DE DONNÉES MÉTÉO -->
 
== Kabupatèn ==
Strasbourg kapérang dados 14 Kabupatèn;
 
* [[Robertsau]] – [[Wacken (Strasbourg)|Wacken]] – [[Cité de l'Ill]] (19557 warga)
 
== Kabudayan ==
Strasbourg inggih punika salah satunggaling lembaga musik lan drama tingkat internasional, ingkang kapérang saking:
* [[Orchestre philharmonique de Strasbourg]], inkang madeg ing taun [[1855]], inggih punika salah satunggaling orkèstra simponi ingkang paling tuwa wonten ing [[Éropah Barat]].
* [[Théâtre du Maillon]]
* "[[Laiterie]]"
Déné tèater sanèèsipun inggih punika ''Théâtre jeune public'', ''TAPS Scala'', ''Kafteur''...
 
=== Kegiyatan ===
* Festival musik internasional inggih ngèngingi festival musik klasik kontèmporer ing musim gugur
* [[Strasbourg Music Festival|Festival international de Strasbourg]] (ingkang dipunadani ing taun [[1932]]), ingkang punika minangka satunggaling festival musik lan ''jazz'' ing musim panas.
* [[Festival des Artefacts]], kalebet festival musik sanès klasik kontemporer
* [[Les Nuits électroniques de l'Ososphère]]
* [[Spectre Film Festival]] ingih punika festival filem taunan inggih kanggé milih filem-fim ingkang fiksi, horor, lan fantasi.
* [[The Strasbourg International Film Festival]] ingih punika festival filem taunan ingkang fokusipun dhateng filem independen.
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
 
== Pranala njaba ==
{{commonscat}}
* {{en}} [http://www.strasbourg.fr/StrasbourgFr/GB Situs resmi]
{{Nagara-geo-stub|Perancis}}
 
[[Kategori:Strasbourg| {{PAGENAME}}]]
[[Kategori:Kutha ing Prancis]]
[[Kategori:Prancis]]
 
 
{{Nagara-geo-stub|Perancis}}
11.291

besutan