Anil Kapoor: Béda antara owahan

30 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(replaced: film → filem (8))
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
| occupation = Actor, Producer
}}
'''Anil Kapoor''' ({{lang-hi|अनिल कपूर}}, {{lang-pa|ਅਨਿਲ ਕਪੂਰ}}, lair tanggal 24 [[Desember]] taun [[1959]])dheweké iku aktor saka [[India]] uga dadi prodiser filem uga ning dunya hiburan, [[Bollywood]], dheweké tau dadi pamenang pemeran pembantu paling apik nalika main ning filem [[Yash Chopra]], ''[[Mashaal]]'' (1984), Dheweké ya iku aktor lan produser filem [[India]].<ref name="Anil Kapoor 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/anil_kapoor Anil Kapoor] dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
Aktinge akèh ing layar filem Hollywood, uga perané nalika dadi [[Mahesh]] ing filem TEZAAB (taun 1988) kang dibintangi bareng [[Madhuri Dixit]], saka filem iki Anil intuk Best Actor Filmfare Awards.<ref name="Anil Kapoor 1"/>
 
Anil Kapoor ya iku adik saka [[Sanjay Kapoor]] lan bojo saka [[Sunita Kapoor]].
saka perkawinané, duwéni putra wadon [[Sonam Kapoor]] lan lanang , Putriné kang paling tua [[Sonam Kapoor]] melu jejak sang ayah lan mbintangi SAAWARIYA.<ref name="Anil Kapoor 1"/>
 
=== Filmografi ===
Film-filem kang tau dimainaké déning Anil Kapoor.<ref name="Anil Kapoor 1"/>:
* AMARE TUMHARE (1979),
* HUM PAANCH (1980),
* SHAKTI (1982),
* WOH SAAT DIN (1983),
* RAM LAKHAN (1988),
* PARINDA (1988),
* LAMHE (1991),
* BETA (1992),
 
Panghargaan kang tau diraih déning Anil Kapoor.<ref name="Anil Kapoor 1"/>:
* Filmfare Best Actor Award.<ref name="Anil Kapoor 1"/>
* National Film Award
* Special Jury Award.
 
=== karya ===
Karya-karya déning Anil Kapoor.<ref name="Anil Kapoor 1"/>:
* BHAADAI HOO BHAADAI.
* 2005 My Wife's Murder
* GANDHI, MY FATHER 2007
[[Juni]] taun [[2010]], Anil Kapoor Jagokan Ranbir Kapoor ning ajang box Office,
Amarga bakat saka Ranbir Kapoor.<ref name="Anil Kapoor 2">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/anil_kapoor/berita Berita Anil Kapoor] dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
Kayata apa kang ana ning Apunkachoice, Anil kang remen karo [[Raj Kapoor]], Anil tetep anduwènim pamikiran manawa Ranbir Kapoor kang bakal nempati banner paling top di Bollywood karo inisialé, RK.<ref name="Anil Kapoor 2"/>
Ranbir Kapoor juga berperan di beberapa filem box office Bollywood.<ref name="Anil Kapoor 2"/>
 
11.325

besutan