Polifenol: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451)
[[Gambar:Tannic acid.svg|thumb|250px|Susunan molekul Polifenol ing tetanduran]]
 
'''Polifenol''' ''(poliphenol)'' ya iku klompok bahan [[kimia]] kng ndarbèni luwih saka siji unit [[fenol]] saben [[molekul]].<ref name="internet1">{{id}}[http://bumbata.co/18696/tips-antioksidan-8-manfaat-polifenol-untuk-keséhatan/ Manfaat Polifenol](diundhuh 7 Januari 2013)</ref> Polifenol ditemokaké kanthi alami ing [[tetanduran]].<ref name="internet1"/> Polifenol migunani kanggo mènèhi werna ing tetanduran, tuladhané werna [[godhong]] nalika alum utawa arep gogrog.<ref name="internet1"/> Polifenol alami uga ngayomi tanduran nglawan [[patogen]], [[parasit]], lan [[predator]].<ref name="internet2">{{id}}[http://kamuskeséhatan.com/arti/polifenol/ kamus Keséhatan, Arti Polifenol](diundhuh 7 Januari 2013)</ref> Jinis polifenol kang paling asring ditemokaké ing tetanduran ya iku [[flavonoid]], [[asam fenolat]], [[catechin]], [[anthocyanin]], [[isoflavin]], [[quercetin]], lan [[resveratrol]].<ref name="internet1"/> Wis akèh penelitiyan kang njlèntrèhaké yèn polifenol ndarbèni mupangat kanggo awak [[manungsa]].<ref name="internet1"/>
 
== Sumber Polifenol ==
11.303

besutan