Pengantèn: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
alihkan cithakan; panggantèn kosmètik
(→‎Uga delengen: replaced: Uga pirsani → Uga delengen)
c (alihkan cithakan; panggantèn kosmètik)
'''Pengantèn''' iku sepasang [[wong]] (pengantèn putri lan pengantén kakung) ing acara penganténan sing wis nglakoni upacara [[ijab kabul]] lan sah dadi pasangan suami istri miturut hukum [[agama]]. Pengantén utawa mantèn iku uga biasa diarani raja sedina merga ing [[dina]] [[pawiwahan]], pasangan iku disandingaké ing [[singgasana]] utawa [[pelaminan]] sing disediaké kusus uga dihiasi kusus. Pasangan pengantèn uga diladéni kusus déning kaluwargané dhéwé-dhéwé uga ngagem [[rasukan]] kusus kaya pasangan [[raja]] lan [[permaisuri]].
 
== Rasukan pengantèn ==
Rasukan sing diagem pengantèn iku dirancang lan digawé kusus, béda karo rasukan liyané. Umumé sing diagem pengantèn kakung iku luwih ringkes tinimbang sing diagem pengantèn putri, iki utamané ing upacara [[pengantènan modhèrn]]. <br>
Biasané rasukan pengantèn iki dadi tanggugjawab [[pemaès]] utawa uga diarani [[dhukun]] pengantèn.
 
== Kamar pengantèn ==
Kamar pengantèn ya iku kamar kang digunakaké kanggo pengantén sakkloron.
Kamar kang disiapaké kanggo turu bareng ing [[malam pertama]] utawa bengi sepisanan sawisé padha manténan.
Kamar kang didhékorasi apik lan wangi supaya ora bisa nglalèkaké bengi iku.
 
== Bengi pengantèn ==
Bengi pengantèn ya iku bengi sepisanan sawisé upacara penganténan kelakon.
 
== Pengantèn Kakung ==
Pengantèn [[kakung]] utawa biasa diarani mantèn lanang iku wong [[lanang]] sing dadi pengantèn. Pengantèn kakung umumé ngagem rasukan sing isa nampilaké sosok sing gagah perkasa. Ing upacara pengantènan [[adat]], pengantèn kakung ditampilaké kaya raja. Ing upacara pengantènan biasa, pengantèn kakung iki biasané ngagem rasukan kakung formal kaya stèlan [[jas]].
 
== Pengantén Putri ==
Pengantèn [[putri]] utawa biasa diarani mantèn wédok iku wong [[wédok]] sing dadi pengantèn. Umumé ngagem rasukan sing bisa nampilaké sosok sing [[ayu]] lan anggun uga bisa ngagem [[rasukan tradhisional]] tuladhané [[kebaya]].
 
== Uga delengen ==
* [[Pengantènan]]
* [[Pengantèn anyar]]
* [[Pengantèn massal]]
* [[Pengantèn adat Jawa]]
 
{{rintisanStub}}
 
[[Kategori:Pengantènan]]
11.303

besutan