Alexandria: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
Bot: Panggantèn teks otomatis (-Delengen uga +Uga delengen)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-Delengen uga +Uga delengen))
Dijenengaké saka jeneng kang ngadegaké, [[Alexander Agung]], lan minangka panggonan panguwasa [[dinasti Ptolemaik|Ptolemaik]] Mesir kang cepet dadi kutha paling mégah saka donya [[peradaban Hellenistik|Hellenistik]]; dadi kutha nomer loro sawisé [[Roma]] jroning jembar lan kasugihané. Ananging, sawisé madeg kutha [[Kairo]] déning panguwasa Islam Mesir ing jaman pertengahan statusé minangka kutha krajan nagara rampung, lan ngalami kamunduran, lan ing pungkasan periode [[Karajan Ottoman|Ottoman]] sangsaya suda dadi désa perikanan silik.
[[Gambar:San Stefano Grand Plaza.JPG|jmpl|ka|400px|San Stefano , Alexandrie]]<br />
== DelengenUga ugadelengen ==
* [[Bibliotheca Alexandrina]] (Kapustakan Iskandariyah)
 
352.737

besutan