Ménaka: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen)
c (→‎Menaka lan Wiswamitra: dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
Amarga wis rampung anggone ngrampungake tugase, Menaka bali ana [[kahyangan]], ananging dhèwèké uga mbobot sawise njalin sesambungan karo [[Wiswamitra]]. Ing ''hulu'' kali [[Malini]] kang dumung ing siki Gunung [[Himalaya]], Menaka nglairake sawijining bayi wadon. Bayi mau mung ditinggalake dene ibu munggah ana kahyangan. Banjur [[Bagawan Kanwa]] kang lagi ana ing sacedhake kali Malini nemokake bayi mau kang dijaga manuk ''Sakuni''. Amarga melas, bayi mau dipungut banjur dijenengi "[[Sakuntala]]", amarga dhèwèké diopeni manuk ''Sakuni''. Sakuntala banjur kawin karo [[Duswanta]], lan nglairake sawijining raja misuwur kang jenenge [[Bharata (raja)|Bharata]].
 
== DelengenUga ugadelengen ==
* [[Wiswamitra]]
* [[Sakuntala]]
352.737

besutan