Narayana: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen Uga\b +Uga delengen))
(→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken)
| url=http://books.google.ie/books?id=aT49AAAAIAAJ&q=Narayana+sri+Bhagavan+svayam&dq=Narayana+sri+Bhagavan+svayam&client=firefox-a&pgis=1}}</ref>
 
Narayan inggih punika salah satunggal saking kathah nama Gusti, kados ingkang kamot wonten ing salabeting [[Weda]]. Krishna inggih punika inkarnasi saking Brahman kados ingkang dipunsebut wonten ing kitab [[Mahabharata]], ugi kagungan kathah nama. [[Bhisma|Maharsi Bhisma]], simbah kakung saking [[Pandawa]] lan [[Kurawa]], saking nginggil papan pasédanipun wonten ing padang [[Kurusetra]], mbangsuli pitakénanipun [[Yudhistira]] babagan Gusti, nyebutaken 1000 nama Gusti minangka Sahastranam Wisnu. Ing mriki, Sri Kresna jumeneng minangka Gusti wonten ing wujud manungsa ing sangajenging Bhisma. Nama kaping 244 wonten ing Sahastranam Wisnu inggih punika Narayana, Hrsikesa, Kesawa, Madhawa, Achuta ing pundi nama-nama kasebut sampun dipunginakakendipun-ginakaken Arjuna kanggé nyebut Sri Kresna wonten ing [[Bhagawad Gita]]. Intinipun inggih punika boten wonten bédanipun antawising Kresna kaliyan Narayana. Saben nama minanka sipat-sipat Gustikados ingkang sami kita kenal.
 
Wonten ing Mahabharata Krishna asring dipunsebut minangka Narayana lan Arjuna minangka Nara.<ref>''Vaisnavism Saivism and Minor Religious Systems'', Ramkrishna Gopal Bhandarkar. Published by Asian Educational Services, p.46.</ref> Èpik punika ngidéntifikasi kekalihipun wonten ing wujud jamak 'Krishna', utawi minangka bagéyan saking inkarnasi Wisnu sadèrèngipun, ngéngeti bilih idéntitas mistis kekalihipun minangka Nara-Narayana.<ref>{{cite book |author=Hiltebeitel, Alf |title=The ritual of battle: Krishna in the Mahābhārata |publisher=State University of New York Press |location=Albany, N.Y |year=1990 |pages= |isbn=0-7914-0249-5 |oclc= |doi= |accessdate=}} [http://books.google.ie/books?id=vwWGX08JAx8C&pg=PA61 p61]</ref>
348.872

besutan