Mutyara: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal
(→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken)
(→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal)
Mutyara ingkang dipunwastani gadhah kualitas kathahipun manéka werni kados ''mother of pearl'', sami kalihan kulit ingkang damel mutyara. Ananging sapérangan ageng jinis moluska mawi cangkang punika saged ngasilaken mutyara radi kirang kemerlip utawi kirang bunder kados [[bal]]. Sanajan mekaten ugi saged ddipunsebat "mutyara" déning [[laboratorium]] [[Mineralogi#Gemologi|gemologi]] lan ugi wonten ing sangandhaping aturan [[Securities and Exchange Commission|US Federal Trade Commission]] kedhapuk kanthi cara ingkang sami kathahipun kirang nggadhahi ''nilai'' kejawi dados barang antik. Sapérangan ageng moluska ingkang gadhah cangkang punika saged ngasilaken mutyara, kanthi prosès alami nalika satunggaling obyek mikroskopis ''terperangkap'' wonten ing sajroning mantel lipetan moluska.
 
Satunggaling mutyara alami kadhapuk tanpa peranan manungsa, wonten ing alam lan arang kedadosan. Kinten-kinten atusan [[bivalvia|kerang]] mutyara kedah dipunkempalaken lan dipunbikak lan ingkang mekaten dipunpateni namung kanggé manggihaken setunggalsatunggal mutyara lan pinten-pinten abad punika setunggaling cara kanggé pikantuk mutyara.
 
== Tiram mutyara ==
350.349

besutan