Pulo Florès: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan (2)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan (2))
Pulo '''Florès''', saking basa [[Portugis]] ingkang ateges "[[kembang]]" kalebet wonten ing [[Propinsi]] [[Nusa Tenggara Wétan]], [[Indonésia]].<ref>[http://www.indonesia.travel/id/destination/444/flores](dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2012)</ref> Flores kalebet wonten ing gugusan [[Kepulauan Sunda Kecil]] sareng kaliyan pulo [[Bali]] saha [[Nusa Tenggara Barat|Nusa Tenggara Kulon]], kanthi jembaring wewengkon kirang langkung 14.300&nbsp;km². Penduduk wonten ing Flores, awit taun 2007, dumugi 1,6 yuta jiwa. Puncak paling inggil wonten ing [[pulo]] Flores inggih punika [[Gunung Ranakah]] (2350m) ingkang minangka [[gunung]] paling inggil angka kalih wonten ing [[Nusa Tenggara Wétan]], sasampunipun [[Gunung Mutis]], 2427m wonten ing [[Timor Barat]]. Pulo Flores kaliyan [[Pulo Timor]], [[Pulo Sumba]] kaliyan [[Kepulauan Alor]] minangka sekawan pulo paling ageng wonten ing [[Propinsi]] [[Nusa Tenggara Wétan]] ingkang minangka salah satunggaling [[propinsi]] kepuloan ing [[Indonésia]] kanthi 566 [[pulo]]. Flores, kanthi jembar wewengkon, cacahing warga sarta sumber daya (alam ewadéné manungsanipun) ingkang sampun nyekapi, sapunika tembé nyiapaken dados [[propinsi]] pemekaran ing [[Nusa Tenggara Wétan]].<ref>[http://www.nttprov.go.id/ntt_09/index.php?hal=wisflores](dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2012)</ref>
 
Wonten ing sisih kilen saha wetanwétan Pulo Flores wonten gugusan pulo alit. Ing sisih wetanwétan wonten gugusan Pulo Lembata, Adonara saha Solor, déné ing sisih kilén wonten gugusan [[Pulo Komodo]] saga Rinca. ing sisih kilén pulo Flores, sabibaripun gugusan [[pulo]]-[[pulo]] alit kasebut, wonten [[pulo Sumbawa]] ([[Nusa Tenggara Barat]]), déné ing sisih wétan sabibaripun gugusan [[pulo]]-[[pulo]] alit kasebut, wonten kepulauan Alor. Ing sisih tenggara wonten [[pulo Timor]]. Ing sisih barat daya wonten [[pulo Sumba]], Ing sisih kidul wonten [[laut Sawu]], ing sisih lér, ing sebrang [[Laut Flores]] wonten [[Pulo Sulawesi]].<ref name="krisbheda.wordpress.com">[http://krisbheda.wordpress.com/kalender-budaya-ntt/](dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2012)</ref>
 
Suku bangsa Flores inggih punika minangka campuran etnis antawising Melayu, Melanesia, saha Portugis. Amargi nate dados Koloni Portugis<ref>[http://sejarah.kompasiana.com/2012/04/06/flores-dan-timor-leste-jajahan-portugis-ini-bukti-sejarahnya-447764.html](dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2012)</ref>, saéngga interaksi kaliyan kabudayan Portugis kraos sanget wonten ing kabudayan Flores, saking genetik, agama, saha budaya.<ref name="krisbheda.wordpress.com"/>
352.737

besutan