Maria: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: téori → téyori, teologi → téyologi, nduwèni → duwé, Bidang → Babagan
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: téori → téyori, teologi → téyologi, nduwèni → duwé, Bidang → Babagan)
'''Maria''' ([[basa Aram|Aram-Yahudi]] מרים ''Maryām'' "pait"; [[Basa Yunani]] [[Septuaginta]] Μαριαμ, ''Mariam'', Μαρια, ''Maria''; [[Basa Arab]]: ''Maryam'', مريم) iku ibuné [[Yesus]] lan [[tunangan]] [[Santo Yusuf|Yusuf]]<ref>{{Ayat|Matius|1|18|20}}, {{Ayat|Lukas|1|35}}</ref> jroning [[Kekristenan]] lan [[Islam]].
 
Miturut sumber-sumber non-kanonik, wongtuwané asma [[Yoakim]] lan [[Hana]]. Sawijining téoritéyori ngandhakaké yèn asma bapaké ya iku Heli, sing disebutaké jroning [[silsilah Yesus|silsilah miturut Lukas]]. Maria, sing wektu iku sawijining [[keperawanana|perawan]], weruh saka malaikat [[Gabriel (malaikat)|Gabriel]], utusan Allah, yèn bakal ngandhut Yesus, anak saka [[Allah]] sing urip, liwat [[mukjizat]] saka [[Roh Suci]].
 
Amarga {{Ayat|Lukas|1|48}} ("wiwit saiki kabèh katurunan bakal nyebut aku bahagia"), Maria akèh diagungaké ing kalangan wong Kristen, khususé ing lingkungan [[Gréja Katulik Roma]] lan [[Gréja Ortodoks]]. Umat Muslim uga ngurmati Maria. BidangBabagan [[teologitéyologi]] [[Kristen]] sing magepokan disebut [[Mariologi]]. Pesta kelairan Maria dipèngeti ing kalangan Gréja Ortodoks, Katulik Roma, lan Anglikan tanggal [[8 September]]. Gréja Ortodoks lan Katulik Roma uga nduwèniduwé akèh dina perayaan liyané kanggo ngurmati Maria.
<!--
== Gelar-gelar Maria ==
 
== Pranala njaba ==
{{commonscatCommons category|Virgin Mary|Maria}}
* [http://www.gerejakatolik.net/devosi/ntsm.htm Novena Tiga Salam Maria]
* [http://www.religionfacts.com/christianity/beliefs/mary.htm Christian Beliefs about Mary]
352.737

besutan