Plendhungan: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: umumé → lumrahé, proses → prosès, nduwèni → duwé (2), modern → modhèren (2), kayata → kaya ta, karet → karèt, kadadean → kadadéan, jroning → sajeroning, helium → hélium, elemen → unsur, akhir → akir, dit...
c (alihkan cithakan; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: umumé → lumrahé, proses → prosès, nduwèni → duwé (2), modern → modhèren (2), kayata → kaya ta, karet → karèt, kadadean → kadadéan, jroning → sajeroning, helium → hélium, elemen → unsur, akhir → akir, dit...)
[[Gambar:Hoquiam toy balloons.jpg|right|thumb|Pléndhungan]]
 
'''Pléndhungan''' jroningsajeroning ([[basa Indonésia]] : Balon) ya iku wangun kantong [[fleksibel]] kang umumélumrahé nduwèniduwé isi [[gas]] kayatakaya ta [[heliumhélium]], [[hidrogen]], [[nitrogen monoksida]] lan [[udara]], Wangun Pléndhungan ing jinisé nduwèniduwé mupangat kanggo [[elemenunsur dekorasi]], minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, uga asal-usulé saka [[kéwan]] (''animal bladder'').Pléndhungan ''modernmodhèren'' digawé saka bahan sajinis [[karetkarèt]], [[lateks]], [[chloroprene]] uga [[nilon]]. Pléndhungan modernmodhèren ditemukaketinemu déning panjenengané [[Michael Faraday]] ing [[taun]] [[1800]]-an, minangka prosesprosès produksi Pléndhungan durung kadadeankadadéan nganthi akhirakir taun 1930-an.
 
== Pranala njaba ==
{{Commons|Balloon}}
{{Stub}}
 
[[Kategori:Pesta]]
 
 
{{Stub}}
352.737

besutan