Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: geografis → géografis, jroning → sajeroning (2), nduwèni → duwé (2), Propinsi → Provinsi (10), sajroning → sajeroning, Motto → Sesanti, propinsi → provinsi, Kutha krajanné → Kutha krajané
(replaced: Uga Pirsani → Uga delengen)
(éjaan, replaced: geografis → géografis, jroning → sajeroning (2), nduwèni → duwé (2), Propinsi → Provinsi (10), sajroning → sajeroning, Motto → Sesanti, propinsi → provinsi, Kutha krajanné → Kutha krajané)
{| {{InfoboxAttribs}}
|+ <big>'''PropinsiProvinsi Sulawesi Kidul-wétan'''<br />PropinsiProvinsi Sulawesi Tenggara</big>
|-
| style="background: #ffffff;" align="center" colspan="2" |
|}
|-
| align="center" colspan="2" style="border-bottom: 3px solid gray;" | <small>[[MottoSesanti]]: "---"</small>
|-
| align="center" colspan="2" | [[Gambar:IndonésiaSouthEastSulawesi.png|280px|Péta Sulawesi Kidul-Wétan ing Indonésia]]
|}
[[File:Wakatobi_beach_2006.jpg|thumb|290px|Wakatobi - Sulawesi]]
'''PropinsiProvinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''PropinsiProvinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata jroningsajeroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. [[Kutha krajan]]nékrajané ya iku [[Kutha Kendhari]]. PropinsiProvinsi '''Sulawesi Kidul-wétan''' dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], sacara geografisgéografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] ing antara 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta nduwèniduwé wewengkon dharatan sing jembaré 38.140&nbsp;km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000&nbsp;km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané arupa salah siji kabupatèn ing PropinsiProvinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Kutha Bau-Bau]] minangka kutha krajan kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan ditetepaké dadi Laladan Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], ya iku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau-Bau|Bau-bau]] minangka [[kutha krajan]] [[propinsiprovinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi kutha krajan PropinsiProvinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan nduwèniduwé 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
== LaladanDaerah Tingkat II ==
Pamaréntahan PropinsiProvinsi Sulawesi Kidul-wétan dipérang dadi 10 Kabupatèn lan loro kutha, ya iku:
# [[Kabupatèn Bombana]]
# [[Kabupatèn Buton]]
Taun [[1990]] gunggung padunung Sulawesi Kidul-wétan watara 1.349.619 jiwa. Banjur ing taun [[2000]] ningkat dadi 1.776.292 jiwa lan miturut asil Survei Sosial Ekonomi Nasional [[Badan Pusat Statistik]] taun [[2005]] gunggungé ana 1.959.414 jiwa.
 
Laju tuwuhing padunung Sulawesi Kidul-wétan jroningsajeroning taun [[1990]]-[[2000]] ya iku 2,79% per taun lan taun [[2004]]-[[2005]] dadi 0,02%.{{fact}} Laju tuwuhing padunung miturut [[kabupatèn]] sajroningsajeroning kurun wektu 2004-2005 mung [[kutha Kendhari]] lan [[Kabupatèn Muna]] sing nuduhaké tuwuhé positif, ya iku 0,03 % lan 0,02 % per taun, déna [[kabupatèn]] liyané negatif.
 
== Uga delengen ==
 
{{Sulawesi Kidul-Wétan}}
{{PropinsiProvinsi Indonésia}}
 
[[Kategori:Sulawesi Kidul-wétan]]
[[Kategori:PropinsiProvinsi Indonésia]]
[[Kategori:Géografi Indonésia]]
 
352.737

besutan