Universitas Cambridge: Béda antara owahan

28 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Britania Raya → Karajan Manunggal (3), Britania → Karajan Manunggal, jroning → sajeroning, nduwèni → duwé, Nobel → Nobèl (3), penulis → juru nulis, profesor → profésor, radio → radhio, Terjemahan → Pertalan, mott...
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan))
(éjaan, replaced: Britania Raya → Karajan Manunggal (3), Britania → Karajan Manunggal, jroning → sajeroning, nduwèni → duwé, Nobel → Nobèl (3), penulis → juru nulis, profesor → profésor, radio → radhio, Terjemahan → Pertalan, mott...)
name = Universitas Cambridge |
image = [[Gambar:Cambridge University Crest - flat.png|128px|Cambridge University coat of arms]] |
mottosesanti = ''Hinc lucem et pocula sacra''{{br}}TerjemahanPertalan harafiah: "From here, light and sacred draughts". Non-harafiah: "Saka universitas iki kita nampa pencerahan lan kawruh sing aji". |
established = [[1209]] |
chancellor = [[David Sainsbury]] |
vice_chancellor = [[Leszek Borysiewicz]] |
location = [[Cambridge, Cambridgeshire]], [[BritaniaKarajan RayaManunggal]] |
students = 16.500 total (4.700 pasca-sarjana) |
latin_name = Cantabrigien (Cantab.) |
}}
 
'''Universitas Cambridge''' ([[Basa Inggris|Inggris]]: ''Cambridge University''; [[Basa Latin|Latin]]: ''Universitas Cantabrigiensis'') iku [[universitas]] paling tuwa kaloro ing donya, kanthi sarat mlebu sing paling ketat ing [[BritaniaKarajan RayaManunggal]].
 
Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha [[Cambridge, Cambridgeshire]], [[Inggris]], kemungkinan dibentuk taun [[1209]] déning [[sarjana]] sing kabur saka [[Universitas Oxford]] sawisé ana pasulayan karo pedunung kutha kasebut. <sup> Rujukan ?</sup>
 
Universitas Oxford lan Cambridge, sering dijuluki [[Oxbridge]], wis nduwèniduwé sajarah kompetisi sing suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep minangka universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing BritaniaKarajan RayaManunggal. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetara [[èlmuwan]], [[penulisjuru nulis]], lan [[pulitisi]] BritaniaKarajan Manunggal sing misuwur.
 
Afiliasi saka Universitas Cambridge wis menangaké 80 [[Bebungah Nobel]] [http://www.cam.ac.uk/cambuniv/nobelprize.html], luwih akèh tinimbang universitas liya ing donya .[http://almaz.com/nobel/alma.html]. Saka 80 pemenang Bebungah Nobel iki, 70 tau kuliah ing Cambridge minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana, lan dudu minangka "associate" riset, "fellow" utawa profesor. ([[Universita Chicago]] ing urutan ka-2 jroning afiliasi pemenang Bebungah Nobel, kanthi 79 pamenang, ananging mung 30 sing tau sinau ing Universitas Chicago minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana).
 
Afiliasi saka Universitas Cambridge wis menangaké 80 [[Bebungah NobelNobèl]] [http://www.cam.ac.uk/cambuniv/nobelprize.html], luwih akèh tinimbang universitas liya ing donya .[http://almaz.com/nobel/alma.html]. Saka 80 pemenang Bebungah NobelNobèl iki, 70 tau kuliah ing Cambridge minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana, lan dudu minangka "associate" riset, "fellow" utawa profesorprofésor. ([[Universita Chicago]] ing urutan ka-2 jroningsajeroning afiliasi pemenang Bebungah NobelNobèl, kanthi 79 pamenang, ananging mung 30 sing tau sinau ing Universitas Chicago minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana).
 
== Pranalajaba ==
* [http://www.varsity.co.uk/ Varsity] - a student newspaper
* [http://www.cusu.cam.ac.uk/tcs/ The Cambridge Student (TCS)] - a student newspaper
* [http://www.cur1350.co.uk/ CUR1350] - the student-run radioradhio station
* [http://www.srcf.ucam.org/gown/ Gown] - the graduate magazine
* [http://www.cambridge2000.com/cambridge2000/ Cambridge 2000] - a large collection of photographs of Cambridge architecture
352.737

besutan