Kreta: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: antara liya → antarané, antarane → antarané, bèntèng → bètèng, modern → modhèren (2), pesagi → pasagi, pusat → punjer, sawijine → sawijiné, Geografi → Géografi
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, antarane → antarané, bèntèng → bètèng, modern → modhèren (2), pesagi → pasagi, pusat → punjer, sawijine → sawijiné, Geografi → Géografi)
[[Gambar:Crete typical landscape.jpg|thumb|310px|Mangsa panas ing Kreta]]
[[Gambar:Crete location map.png|thumb|310px|Yunani lan Kreta]]
'''Crete''' ([[basa Yunani]]: Κρήτη — [[Romanization of Greek|transliterasi klasik]]: ''Krētē'', modernmodhèren Greek transliterasi Yunani modernmodhèren: ''Kríti''; [[Latin klasik]] ''Crēta'', [[Latin Vulgar]] ''Candia'') iku sawijinesawijiné saka telulas ''periphery'' ing [[Yunani]]. Kreta uga minangka pulo kang paling gedhé ing Yunani kang jembaré 8,336 km² (3,219 mil pesagipasagi) lan [[pulo]] paling gedhé kalima ing [[Segara Mediteran]].
 
Kreta iku panggonan sajarah kuna lan panggonan tujuan wisata kang wigati; Atraksi turisme antaraneantarané: [[Minoan civilization|Minoan]], situs [[Knossos]] lan [[Phaistos]], situs klasik [[Gortys]], bèntèngbètèng Venesian ing [[Rethymno]], lan [[Samaria Gorge]] lsp.
 
Kreta minangka pusatpunjer peradaban [[Minoan]] (ca. [[26th century BCE|2600]]–[[1400s BCE|1400 BC]]), peradaban kuna [[Yunani]] lan [[Éropah]].
 
== Sajarah ==
-->
 
== GeografiGéografi ==
{{Infobox Greek Isles
|name = Kreta
-->
== Kutha wigati ==
Kutha-kutha wigati ing Kreta antara liyaantarané:
 
* [[Heraklion]] (''Iraklion'' utawa ''Candia'') (137,711 padunung)
352.737

besutan