Popo Iskandar: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: nemokaké → nemu
c (alihkan cithakan; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: nemokaké → nemu)
'''Popo Iskandar''' iku [[pelukis]] Indonésia sing lair ing Garut, [[Jawa Kulon]] 18 Desember 1926 lan tilar donya ing tanggal 29 Januari 2000<ref>[http://www.jakarta.go.id/jakv1/encyclopedia/detail/2414 Ensiklopedi Jakarta]</ref>. Popo lulus saka [[ITB]] jurusan seni rupa ing taun 1958.
 
Wiwitané lukisan Popo, kaprabawan saka guruné, Ries Mulder, wong [[Walanda]] sing mulang ing Juruan Seni Rupa lan kapara ngiblat marang mazhab [[kubisme]] lan abstrak. Ananging prabawa realisme Hendra Gunawan uga kuwat. Sabanjuré, Popo nemokakénemu gayané dhéwé. Kasenengan nglukis kucing, nyebabaké Popo kerep dijuluki "pelukis kucing". Popo nglukis kahanan garang, kesèd, lucu, daya magis lan sipat-sipat liya sing dideleng ana ing wujud kucing.
 
== Réferènsi ==
 
{{Pelukis Indonesia}}
{{Stub}}
 
[[Kategori:Pelukis Indonésia]]
 
 
{{Stub}}
352.737

besutan