Putih: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: sakjroning → sajeroning (3)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: sakjroning → sajeroning (3))
[[Gambar:Color icon white.svg|thumb|200px|Werna putih]]
 
'''Putih''' ya iku kagolong salah sijiné werna sakjroningsajeroning [[werna]] netral <ref name="buku1"> [[Warna]] Dalam [[Seni rupa]].Susanto Mikke.Hal.176.Cendela.[[2001]].[[Jogjakarta]]</ref>.Werna putih ana ing njaba bunderan kulawarga werna primer, sekunder lan tersier uga bisa kalebu ing werna ''akromatik''<ref name="internet2"/>. Asring kasebut uga werna putih, werna kang ngadeg dhéwé sak njabané werna [[ireng]] , [[abang]] lan [[biru]].Ing [[seni rupa]] werna putih kagolong werna kang bisa dipadukake karo werna liya lan mumpangaté kanggo netralake werna liyané supaya serasi utawa pantes.Werna putih akèh kang nganggep werna kang ora kagolong ing kulawarga werna,asebab bisa di campur karo werna liyané (netral)<ref name="internet2"/>. Mantulé [[cahaya]] putih bisa uga kacipta ing sakjroningsajeroning campuran [[Spektrum optik|spektrum]] [[werna dasar]], utawa werna [[abang]], [[ijo]], lan [[biru]], semana uga cahyané kang dikasilake.
 
== Mumpangat ==
Putih ing sakjroningsajeroning panguripan masarakat sakdina-dina dimumpatngatake kanggo dasaran werna [[kertas]].Karana iku werna putih umumé kanggo nentukake lembaran kang ora kena werna liya utawa werna mangsi<ref name="internet2"/>.
Sakjroning kaciptané karya seni rupa, [[seniman]] uga ncampur werna putih karo warna liyane kanggo ngasilake werna kang lueih enom saka werna utama/pokok contoné biru enom, kuning enom, lan sakpanunggalipun. Werna putih uga nduweni pralambang suci lan resik <ref name="internet2"> [http://désaingratis.com/info/filosofi-warna/] diunduh ing tanggal 28-03-2011.</ref><ref name="internet1">[http://pinginpintar.com/Arti Warna Putih.diunduh 28-03-2011]</ref>
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan