Wulung: Béda antara owahan

47 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Wirjadisastra ngalih kaca Garudha menyang Wulung)
}}
 
'''GarudhaWulung''', '''helang''', utawa '''garudha''' ([[basa Inggris]]: ''eagle'') punika salah setunggaling [[sato kewan|kéwan]] ingkang wonten ing [[Indonesia|Indonésia]].
 
== Ciri-ciri ==
GarudhaWulung punika mlebet kéwan [[getih]] panas, gadhah sewiwi lan awak ingkang katutup déning wulu pelepah. Amargi lumebet ing klompok peksi, garudhawulung tangkar-tumangkar kanthi cara nigan. Tigannipun kabungkus déning cangkok ingkang atos. Tigan-tigan punika dipunsimpen ing lebet susuh ingkang dipundamel déning garudhawulung piyambak. Salajengipun tigan-tigan punika dipunengkremi ngantos netes. GarudhaWulung njagi anakipun ngantos saged mabur.
 
GarudhaWulung punika kéwan pamangsa. Panganan utami garudhawulung inggih punika kéwan [[mamalia]] alit kados [[tikus]], [[bajing]], lan [[pitik]]. Wonten sabagéyan garudhawulung ingkang nangkep [[iwak]] lan dipundadosaken panganan utami. Cucuk garudhawulung boten wonten wajanipun nanging nggadhahi wangun béngkong lan kiyat sanget kagem ngoyak daging mangsa. Peksi punika ugi ndarbèni satunggal pasang suku ingkang kiyat/kukuh lan [[kuku]] ingkang landhep kanggé nyengkerem mangsa. GarudhaWulung ugi ndarbèni daya pandelengan ingkang permana kanggé mburu mangsa saking let ingkang tebih.
 
GarudhaWulung ndarbèni [[sistem ambegan]] ingkang saé lan saged kanggé nyimpen [[oksigen]] ingkang kathah. Oksigen punika dipunperloaken wanci mabur. [[Jantung]] peksi garudhawulung wonten sekawan bilik kados [[manungsa]]. Bilik nginggil dipuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|atrium]] lan bilik ngandhap dinpuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|ventrikel]].
 
== Jinis-jinis garudhawulung ==
# [[Garudha Ireng|Wulung ireng]]
# [[Garudha Abang|GarudhaWulung Abritabrit]]
# [[Garudha Jawa|Wulung jawa]]
 
{{Artikel Dhasar}}
63.805

besutan