Mahkamah Internasional: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: . → ., jabatan → kalungguhan (3), nduwèni → duwé
(→‎Sumber-Sumber Hukum: éjaan, replaced: netepaké → ngukuhaké)
(éjaan, replaced: . → ., jabatan → kalungguhan (3), nduwèni → duwé)
}}
 
'''Mahkamah internasional''' iku badan yudisial ing Perserikatan Bangsa Bangsa ([[PBB]]), dunungé ing [[kutha]] [[Den Haag]], [[Walanda]]. Mahkamah iki minangka badan kehakiman sing paling utama sajeroning organisasi [[PBB]] . [[Dewan keamanan]] bisa nyerahaké sawijining sengkéta hukum marang mahkamah.
 
== Sumber-Sumber Hukum ==
b. kabiasaan internasional minangka bukti praktèk umum sing ditampa minangka hukum
 
c. azas-azas umum sing diakoni déning nagara-nagara sing nduwèniduwé peradaban
 
d. kaputusan-kaputusan kehakiman lan pendhidhikan saka publisis-publisis sing paling mumpuni saka werna-werna nagara, minangka cara tambahan kanggo nentokaké peraturan-peraturan hukum
== Kaanggotaan ==
 
Mahkamah dumadi saka limalas hakim, sing dikenal minangka ”anggota” mahkamah. Para hakim mau dipilih déning majelis umum lan dewan keamanan sing nganakaké pemungutan swara sacara kapisah. Hakim-hakim dipilih adhedhasar kacakapané, dudu miturut dhasar kabangsan ananging diusahakaké supaya bisa njamin yèn sistem-sisitem hukum sing paling wigati ing donya diwakili déning mahkamah. Ora ana loro hakim sing dadi warga nagara saka nagara sing padha. Hakim-hakim mengku jabatankalungguhan sajeroning wektu sangang taun lan bisa dipilih manèh. Para hakim mau ora kena nglungguhi jabatankalungguhan liya samangsa mengku jabatankalungguhan minangka hakim ing mahkamah iki.
 
== Pranala njaba ==
348.872

besutan