Jan Tinbergen: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Pagesangan: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu (3), militer → militèr
(→‎Karier: éjaan, replaced: ekonom → ékonom)
(→‎Pagesangan: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu (3), militer → militèr)
Jan Tinbergen inggih punika putra mbarep saking gangsal sadhérék. Bapakipun ingkang nama Dirk Cornelis Tinbergen, satunggaling guru [[Basa Walanda]]. Ibunipun, Jeannette van Eek kagungan profesi guru. Kakang saking [[Nikolaas Tinbergen]] ugi minangka satunggaling pamenang bebungah Nobèl wonten ing babagan [[fisiologi]] nalika taun [[1973]]. Rayi ragilipun, [[Luuk Tinbergen]] dados satunggaling ahli [[ornotologi]] ingkang lumayan misuwur. Jan palakrama kaliyan Tine Johanne de Wit ingkang dipunparingi sekawan putra.<ref>http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/economics/laureates/1969/</ref>
 
Jan Tinbergen sinau [[matematika]] lan [[fisika]] wonten ing [[Universitas Leiden]] sangandhapipun bimbingan saking [[Paul Ehrenfest]]. Nalika taun [[1926]], Jan nolak wajib militermilitèr lan minangka paukuman piyambakipun kedah nindakaken pedamelan-pedamelan sosial. Sadangu periode 25 wulan punika, Jan nyinaoni ilmungèlmu ékonomi. Piyambakipun minangka salah satunggaling anggota ingkang lumayan fanatik saking parté buruh sosialis. Jan kagungan pamanggih bilih ilmungèlmu fisika kirang kagungan mumpangat minangka anggota parté. Saking punika, piyambakipun lajeng sinau ilmungèlmu ékonomi ugi.<ref>http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/Biographies/Tinbergen.html</ref>
 
== Karier ==
352.737

besutan