Taman Nasional Kerinci Seblat: Béda antara owahan

→‎top: éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan, nduwèni → duwé
(→‎top: éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan, nduwèni → duwé)
| Criteria = vii, xi, x
| ID = 1167
| Region = [[DhaptarPratélan Situs Warisan Donya ing Asia lan Australasia|Asia-Pasifik]]
| Year = 2004
| Session = ka-28
'''Taman Nasional Kerinci Seblat''' iku [[taman nasional]] paling gedhé ing [[Sumatra]], [[Indonésia]] sing jembaré 13,750 km² lan mbentang ing patang provinsi ya iku [[Sumatra Kulon]], [[Jambi]], [[Bengkulu]] lan [[Sumatra Kidul]]. Taman nasional iki dumunung ing koordinat antara 100°31'18"E - 102°44'01"E lan 1°07'13"S - 1°26'14"S.
 
Taman nasional iki dumadi saka [[Pegunungan Bukit Barisan]] sing nduwèniduwé wewengkon dataran paling dhuwur ing Sumatra, [[Gunung Kerinci]] (3.805 m). Taman nasional iki uga dumadi saka mata air-mata air panas, kali-kali sing mili banter, guwa-guwa, grojogan lan tlaga kaldera paling dhuwur ing Asia Kidul-wétan, [[Gunung Tujuh]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan