Jawa Wétan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Seni lan Budaya: éjaan, replaced: nganthi → nganti
(éjaan, replaced: Demografi → Dhémografi, Geografi → Géografi)
(→‎Seni lan Budaya: éjaan, replaced: nganthi → nganti)
Budaya Jawa Timuran iku radha béda karo [[Budaya]] Jawa Tengahan sing akèh diwarnani karo [[Kraton]] [[Surakarta]] lan [[Ngayogyakarta]] [[Hadiningrat]]. Apa sing diarani budaya Jawa Timuran iku kasebar wiwit sisih wétan Kali [[Brantas]] ing [[Kertosono]], [[Nganjuk]]. Yèn ing sisih kulon kali, tansah warna Jawa Tengahan. Saliyané iku, budaya Jawa Timuran diwatesi karo Kali [[Bengawan]] [[Solo]] ing Babat, [[Lamongan]]; Kandangan, [[Kadhiri]]; lan lor Kali [[Lesti]] ing Kabupatèn [[Malang]].
 
Cakupan Budayaning Arèkan iki ya nganthinganti tlatah [[Jember]] sanajan kacampur karo budayaning Madhura. Tlatah budaya Jawa Timuran iki paraké ing wewengkon [[Mancanagari]] lan Sabrang Wétan sing prabawa Kratoné ora kuwat. Tenger-tenger khasé ya iku :
 
# [[Egalitèr]], ya iku ora pati nganggo [[unggah-ungguh]] lan iku biyasané prabawa budaya pesisiran.
348.872

besutan