Hera: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: terkenal → kaloka
(éjaan, replaced: dewa → déwa (2), Dewa → Déwa (2), dhewe → dhéwé, Etimologi → Ètimologi, mateni → matèni, nate → naté, sifate → sipaté)
(→‎top: éjaan, replaced: terkenal → kaloka)
| Roman_equivalent = [[Juno]]
}}
'''Hera''' ([[basa Yunani]]: Ἥρα utawa Ἥρη) ya iku dewi pernikahan ana ing [[mitologi Yunani]].<ref name="hera2">[[Walter Burkert|Burkert]], hlm. 131.</ref> Hera iku mbakyu lan uga garwa saka [[Zeus]].<ref name="hera2"/> Hera ya iku putra saka [[Kronos]] lan [[Rea]] lan kalebu siji saka [[12 Déwa Olimpus]].<ref name="hera2"/> Ana ing [[mitologi Romawi]], Hera dihubungke karo [[Juno]].<ref name="hera2"/> [[Sapi]] lan [[merak]] ya iku kéwan kang dikeramatake kanggo Hera.<ref name="hera2"/> Hera digambarake kaya dewi kang kebak hikmat.<ref name="hera2"/> Hera sering ditahtake lan dinobatake karo ''polos'' (mahkota awujud lingkaran kang mung dianggo déning dewi-dewi agung).<ref name="hera2"/> Hera terkenalkaloka karo sipaté kang cemburuan lan pendendam, mliginé marang selingkuhan lan anak-anak [[Zeus]].<ref name="hera2"/> Hera uga tau murka marang [[Pelias]] amarga matèni wong ana ing kuil Hera<ref name="hera2"/>. Hera uga naté murka marang [[Paris (mitologi)|Paris]] kang ora milih Hera dadi putri paling ayu lan luwih milih [[Afrodit]] dadi putri kang paling [[ayu]].<ref name="hera2"/>
== Ètimologi ==
[[Walter Burkert]] madakake jeneng Hera karo ''hora'' (‘ωρα, musim).<ref name="hera2"/> Ana uga panemu kang nyatakaké yèn Hera iku minangka wujud feminin saka ''hērōs'' (‘ηρως, tuan).<ref name="hera2"/> Nanging [[John Chadwick]], pengurai [[Linear B]], negesake yèn gegandhèngané Hera karo 'hero' iku ora cetha<ref>Chadwick, ''The Mycenaean World'' (Cambridge University Press) 1976:87.</ref> Ing Linear B dhéwé, Hera disebut karo jeneng ''E-ra''.<ref name="hera2"/>
352.737

besutan