Gunung Krakatau: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (2)
(→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (2))
Jeblugan Krakatau nyebabaké owah-owahan iklim global. Donya nganti peteng watara loro setengah dina akibat awu vulkanis kang nutupi [[atmosfer]]. Srengéngé suminar redhup nganti setaun lawasé. Hamburan awu katon ing [[Norwegia]] nganti [[New York]].
 
Jeblugan Krakatau iki sakbeneré isih kalah dibandhingaké karo jeblugan [[Gunung Toba]] lan [[Gunung Tambora]] ing [[Indonésia]], [[Gunung Tanpo]] ing [[Niu Selan]] lan [[Gunung Katmal]] ing [[Alaska]]. Nanging gunung-gunung kasebutmau njeblug nalika populasi manungsa isih sethithik banget. Sauntara iku nalika Gunung Krakatau njeblug, populasi manungsa wis cukup padhet, sains lan tèknologi wis wiwit ngrembaka, [[telegraf]] wis tinemu, lan kabel ngisor segara wis dipasang. Kacathet sajeroning sajarah yèn jeblugan Gunung Krakatau iku bencana gedhé pisanan ing donya sawiséh panemon telegraf ngisor segara. Kamajuan mau, émané durung diimbangi déning kamajuwan ing babagan [[géologi]]. Para ahli géologi wektu iku malahan durung bisa mènèhi panjelasan ngenani jeblugan kasebutmau.
<!--
== Perkembangan Gunung Krakatau ==
348.872

besutan