Radhiologi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan, kedhokteran → kadhokteran (2)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan, kedhokteran → kadhokteran (2))
[[File:Dr. MacIntyre's X-Ray film.webm|thumb|''Dr. Macintyre's X-Ray Film'' (1896)]]
'''Radiologi''' iku èlmu [[kedhokterankadhokteran]] kanggo ndeleng bagéanpérangan njero [[awak]] [[manungsa]] migunakaké pancaran utawa [[radhiasi]] [[gelombang]], ya iku [[radhiasi elektromagnetik|gelombang elektromagnetik]] utawa [[gelombang mekanik]]. Wiwitané [[frekuensi]] sing dianggo awangun [[sinar-x]] (''[[x-ray]]'') nanging kanthi majuné [[tèknologi]] modhèrn banjur migunakaké [[pamindaian]] (''[[scanning]]'') gelombang dhuwur banget (''[[ultrasonic]]'') kaya ''[[ultrasonography]]'' ([[USG]]) lan uga [[MRI]] (''[[magnetic resonance imaging]]'').
 
{{kedhokterankadhokteran}}
 
[[Kategori:Radhiologi| ]]
352.737

besutan