Pandhawa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: Sadurunge → Sadurungé using AWB
(éjaan, replaced: kekuatan → kakuwatan (2), serta → sarta, - → -)
c (→‎top: clean up, replaced: Sadurunge → Sadurungé using AWB)
Para '''Pandhawa Lima''' ([[basa Sansekreta]]: ''Pañca Pāṇḍava'') iku Prabu [[Yudhistira]], [[Bima]], [[Arjuna]], [[Nakula]] lan [[Sadewa]].
 
Lima paraga iki turunané Prabu [[Pandhu Dewanata]] kang dadi [[raja]] ing [[Astina]]. Prabu Pandhu disepata déning déwa bakal mati yèn saresmi karo garwané. Pandhu nerjang wewaler lan banjur mati. [[Dewi Madrim]], garwané, mèlu belapati, kamangka nalika iku lagi nggarbini. Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar. Déné Yudhistira, Bima lan Arjuna lair saka Dewi Kunti. SadurungeSadurungé karo Pandhu, Dewi Kunthi naté nglairaké bayi kang banjur dijenengi [[Karna|Suryatmaja]].
 
Pandhawa dadi satru/mungsuh [[Kurawa]] ing [[Bharatayudha]]. Déné, Suryatmaja ([[Karna]]) mèlu Kurawa nglawan sadulur-seduluré dhéwé.
3.583

besutan