Wong Uighur: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: nggunakake → nggunakaké (2) using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: ( → (, melu → mèlu)
c (→‎top: clean up, replaced: nggunakake → nggunakaké (2) using AWB)
}}
[[Gambar:Khotan-mercado-chicas-d01.jpg|thumb|Wong-wong Uighur ing pasar [[Hotan]], [[Xinjiang]].]]
'''Suku Uighur''' utawa '''Uygur, Uigur, Uyghur''' ([[Basa Uyghur|Uyghur]]: ئۇيغۇر; {{zh-stp|s=[[wikt:维|维]][[wikt:吾|吾]][[wikt:尔|尔]]|t=[[wikt:維|維]][[wikt:吾|吾]][[wikt:爾|爾]]|p=Wéiwú'ěr}}) iku minoritas kang resmi ing [[Cina|Républik Rakyat Cina]]. Suku iki keturunan saka suku kuna [[Huihe]] kang ana ing [[Asia Tengah]]. Suku iki nggunakakenggunakaké [[basa Uighur]] lan agamané [[Islam]].
 
Saliyané ing [[Cina|Républik Rakyat Cina]], suku iki ana uga ing [[Kazakhstan]], [[Kyrgystan]] lan [[Uzbekistan]].
Suku Uighur akèh kang manggon ing [[Xinjiang]]. Kurang luwih 80% saka suku Uighur ana ing panggon kang arane [[Tarim Basin]].
 
Glepung [[gandum]], [[sega]] lan [[jagung]] iku panganan pokoke suku Uighur.<ref name="QSX"/> Suku Uighur iki seneng masak. Ana warga Uighur kang seneng karo teh susu lan jagung kang diopen utawa ''cakes'' kang digawé saka gandum. Ana uga kang wis pinter masak, ya iku nggunakakenggunakaké glepung, gula, ndog, ''butter'' lan nyampur daging ing jerone adonan mau.<ref name="QSX"/> ''Paluo – sweet rice khas Uyghur –'' kang dimasak nganggo daging [[wedhus]], gajih wedhus, [[wortel]], [[kismis]], onion, lan [[sega]].<ref name="QSX"/> Panganan iki dadi masakan kang paling akèh disenengi suku iki.<ref name="QSX"/> Panganan iki asring dimasak nalika ana acara dina-dina kang jusus, utawa kanggo nyambut tamu.<ref name="QSX">[http://baltyra.com/2010/09/19/56-etnis-suku-di-china-etnis-uyghur/ baltyra.com]</ref>
 
== Cathetan sikil ==
5.601

besutan