Ruwatan: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: anyar, replaced: nyebabaké → njalari
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
(→‎top: anyar, replaced: nyebabaké → njalari)
'''Ruwatan''' iku [[upacara adat Jawa]] sing ancasé kanggo mbébasake wong utawa wewengkon saka ancaman bebaya. Inti upacara ruwatan iki sajatiné arupa [[ndonga]], nyuwun pangayoman marang [[Allah]] saka ancaman bebaya-bebaya umpamané [[bencana alam]] lan liyané, uga ndonga nyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing bisa nyebabakénjalari bencana.
 
Upacara adat iki asalé saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifaté ''sinkretis'' sing saiki ''diadaptasi'' lan disesuaiké karo ajaran agama.
352.737

besutan