Samawéda: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: perangan → pérangan using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: pengetahuan → kawruh)
c (→‎top: clean up, replaced: perangan → pérangan using AWB)
 
{{Hindu sastra}}
[[Gambar:Simbol Hindu.jpg|thumb|Simbol Hindhu]]
'''Samaweda''' ([[Sanskerta]]: सामवेद, sāmaveda, saking urat tembung sāman "wirama" + [[weda]] "kawruh") inggih punika kempalan mantra-mantra ingkang dipunparingi tanda wirama. Samaweda minangka peranganpérangan saking [[Catur Weda]] ingkang dipunsebat ugi "Kidung Weda Suci". Samaweda ngemot 1875 mantram, déné 1800 mantram minangka pangulangan saking [[Rgveda]] saha 75 mantram sanèsipun panci kasusun wonten ing sastra punika.
 
[[Kategori:Hindhu]]
5.601

besutan