Kastil Malbork: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging
(éjaan, replaced: kasebut → mau (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
}}
 
'''Kastil Malbork''' utawi '''Kastil Marienburg''' punika satunggaling [[kastil]] ingkang mapan wonten ing caketing ''Polen Tri-City Gdansk'', [[Sopot]], lan [[Gdynia]] mliginipun wonten ing pinggiring [[Kali Nogat]] sisih tenggara, [[Polen]] <ref name="internet1">[http://www.diwarta.com/malbork-castle-si-saksi-perkembangan-polandia/989/], Kastil Malbork si saksi perkembangan Polen (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>. Kastil Malbork dipunyasa ing [[Prusia]] déning [[Orde Teutonik]] minangka [[ordensburg]] nalika [[taun]] 1274. Kastil punika dipunparingi nama ''Marienburg'' ingkang kanthi harfiah ''Mary Castle'' ingkang ateges ''Kastil Maria''. Kutha ingkang madeg wonten ing kiwa tengenipun Kastil Malbork dipunwastani Marienburg. AnangingNanging awit saking [[taun]] 1945 sasampunipun 173 taun kepengker, péranganing [[Polen]] mau kawéntar kanthi nama '''Malbork'''. Kastil punika tuladha klasik saking [[bètèng]] [[abad]] tengahan lan kalebet [[watu bata]] paling ageng sak-[[donya]] kanggé ''bètèng gothic''. Kastil Malbork kadaftar wonten ing [[UNESCO]] minangka [[bètèng]] lan [[musiyum]] ''(Castle of the Teutonic Order in Malbork)''. ing satungggaling [[Situs Warisan Donya]] nalika [[Dhésèmber]] 1997 <ref name="internet2">[http://www.htysite.com/P-kastil.htm], (id) http://www.htysite.com (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>.
 
== Pérangan kastil ==
352.737

besutan