Saksofon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Jinisé saksofon: ganti isi, replaced: bentuké → dhapuré
(→‎Jinisé saksofon: ganti isi, replaced: bentuke → wujudé)
(→‎Jinisé saksofon: ganti isi, replaced: bentuké → dhapuré)
 
== Jinisé saksofon ==
Béda karo [[tuts]] piano sing bisa duwé akèh titi laras wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling dhuwur, saksofon ora bisa akèh kaya [[piano]]. Mula saksofon digawé kanthi akèh ukuran kanggo ngasilaké titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahé ana 14 jinis. Saka 14 jinis iku kang kerep mau ya iku saksofon [[sopran]], alto, lan tenor. Saksofon sopran bentukédhapuré lurus kaya kang dianggo Kenny G. Saksofon alto wujudé rada mlengkung kaya huruf "J". Jinis iki racaké dianggo Dave Koz. Ing nduwuré alto ana saksofon tenor, lan racaké diarani saksofon [[jazz]]. Kang luwih gedhé manèh ya iku saksofon bariton.<ref>[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>
 
== Rujukan ==
352.737

besutan