Kastil Malbork: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Pérangan kastil: ganti isi, replaced: tembok → témbok
(→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
(→‎Pérangan kastil: ganti isi, replaced: tembok → témbok)
 
== Pérangan kastil ==
Kastil ingkang kadamel saking [[watu bata]] punika kapérang dados tiga pérangan ingkang kapisah dados pérangan nginggil, pérangan tengah, lan pérangan ngandhap. Ingkang misahkaken pérangan mau punika parit garing lan [[menara]]. Kastil Malbork dinggeni déning 3.000 tentara kanthi wiyaing temboktémbok dumugi 52 [[are]] (21 ha), kaping sekawan langkung ageng tinimbang [[Kadhaton Windsor]]. Wonten ing kastil punika ugi wonten kamar-kamar minangka papan kanggé saré, griya-griya, gudang senjata, [[pawon]] lan [[gréja]] <ref name="internet2"/>.
 
[[Perang Dunia II]] [[taun]] ndadosaken Kastil Malbork risak langkung saking setengahing pérangan yasan. Lajeng tambah parah malih awit saking kobongan ingkang kadadosan nalika taun 1959. Katedral mliginipun kantun puing-puing. Kastil Malbork dipunyasa malih nalika [[taun]] 1962. Kathah wisatawan ingkang dugi dhateng Kastil Malbork amargi saben wulan ing papan punika asring wonten aréna pameran [[seni]] lan aréna atraksi wisata <ref name="internet2"/>.
352.737

besutan