Gunung Kilimanjaro: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7))
:''Kanggo album grup The Teardrop Explodes, pirsani [[Kilimanjaro (album)]].''
 
'''Kilimanjaro''' ([[basa Swahili]]: ''kilima'', gunung; ''njaro'', sumunar) utawa biyèn diarani '''Kaiser-Wilhelm-Spitze''' iku [[gunung]] ing [[lor-wétan]] [[Tanzania]]. Gunung iki gunung paling dhuwur ing [[donya]] singkang ngadeg bébas,<ref name=NASAnjaro>{{cite web
| url = http://www2.jpl.nasa.gov/srtm/tanzania.htm
| title = SRTM Tanzania Images (deskripsi Kilimanjaro atau Kilima Njaro)
}}</ref> dhuwuré 4.600 m yèn diukur saka sikil gunung.
 
Puncak Kilimanjaro uga arupa puncak paling dhuwur ing [[Afrika]], kanthi kadhuwuran 5.895 mèter ing sadhuwuring lumah laut. Gunung iki uga karan ''Kilima Dscharo'' utawa ''Oldoinyo Oibor'' singkang ateges gunung putih ing [[basa Masai]].<ref name=usra>{{cite web
| url = http://epod.usra.edu/archive/epodviewer.php3?oid=214624
| title = Over Kilimanjaro
}}</ref>
 
Kilimanjaro iku [[stratovolcano|gunung geni strato]] raksasa singkang saiki ora aktif, nanging duwé [[fumarol]] singkang ngetokaké gas ing kawah singkang ana ing puncak utama Kibo. Ing Tanzania, puncak Kibo ditepungi minangka Puncak Uhuru.<ref name=kompas>{{cite web
| url = http://www.kompas.co.id/teknologi/news/0312/03/164006.htm
| title = Kilimanjaro Mungel Kélangan Saljuné Taun 2020
| first =
| publisher = Kompas
}}</ref> Ing taun [[2003]], [[vulkanologi|vulkanolog]] Jerman singkang asmané [[Volker Lorenz]] mrakirakaké [[magma]] cuwer ana ing sangisoré lumah kawah ing kajeron 121,9 m (400 [[kaki (ékan dawa)|kaki]]).<ref name=pbskara>{{cite web
| url = http://www.pbs.org/wgbh/nova/transcripts/3017_kilimanj.html
| title = Volcano Above the Clouds
}}</ref>
 
Kilimanjaro minangka jujugan plesiran, lan ana 6 rute kanggo puncak: Lemosho, Machame, Marangu, Umbwe, Rongai lan Sirkuit Lor. Padha béda-béda ing dawa. Rute panjang singkang paling apik kanggo pamula, amarga nalika sampeyan nglampahi wektu luwih cepet ing pendakian, aklimatisasi dadi luwih gampang.<ref>{{Cite web|url=https://en.altezza.travel/climbing-kilimanjaro|title=Climb Kilimanjaro {{!}} Mount Kilimanjaro Climbing {{!}} Unforgettable trip! {{!}} Altezza.Travel|last=|first=|date=|website=en.altezza.travel|language=en|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=2018-01-19}}</ref>
 
== Pirsanana uga ==
352.737

besutan