Eutanasia: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: biyasane → lumrahé
(→‎top: ganti isi, replaced: tegese → tegesé)
(→‎top: ganti isi, replaced: biyasane → lumrahé)
 
|title = Nitschke suicide machine confiscated |date = 2003-01-10 |publisher = [[The Sydney Morning Herald]]}}</ref>]]
 
'''Eutanasia''' ([[Basa Yunani]]: ευθανασία -ευ, ''eu'' kang tegesé "apik", lan θάνατος, ''thanatos'' kang ateges kepatèn) ya iku praktik panjabutan panguripan [[manungsa]] utawa [[kéwan]] kanthi cara kang dianggep ora nuwuhaké rasa lara utawa nuwuhaké rasa lara kang minimal, biyasanelumrahé ditindakake kanthi cara mènèhi suntikan kang bisa gawé mati.
 
Aturan [[hukum]] ngenani prakara iki béda-béda ing saben nagara lan kerep owah manut pangowahan [[Norma (sosiologi)|norma-norma]] [[budaya]] lan cawisan perawatan utawa tindakan [[medis]]. Ing sapérangan nagara, eutanasia dianggep [[legal]], déné ing nagara-nagara liyané dianggep nglanggar [[hukum]]. Amarga sensitife isu iki, winatese lan prosedure kang ketat tansah ditrapake tanpa ndeleng status hukume.
352.737

besutan