Pendak pindho: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah
(→‎top: éjaan, replaced: tahun → taun (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
 
'''Pendhak pindho''' punika pétangan wekdal ingkang dangunipun [[kalih]] [[taun]] ingkang wonten ing [[kalènder]] utawi [[tanggalan]] [[Jawi]]. Pendhak pindho punika salah satunggaling [[adicara]] kanggé mengeti tiyang ingkang sampun sédo kalih taun kepengker.
[[Adicara]] Pendhak pindho utawi wonten ugi ingkang mastani ''mendhak pindho''' punika taksih kathah ingkang nglampahi, mliginipun wonten ing wewengkon [[Yogyakarta]] lan [[Jawa Tengah]]. Padatanipun wonten ing adicara '''pendhak pindho''' punika ngawontenaken [[gendurèn]]an utawi [[bancakan]] minangka ndedonga kanggé ingkang sampun sedo punika. Ingkang kagungangadhah damel mendhak pisan padatanipun ngundang tangga teparo supados sesarengan ndedonga lan pandom [[bancakan]].
 
[[Kategori:Budaya]]
352.730

besutan