Banaadir: Béda antara owahan

876 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
nambahi
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(nambahi)
[[Gambar:SomaliaBanaadir.png|thumb|200px|Peta Somalia nuduhaké lokasi Banaadir]]
 
'''Banaadir''' ({{lang-so|Banaadir}}, {{lang-ar|بنادر}}) iku wewengkon (''gobol'') ing pérangan kidul [[Somalia]].<ref name="Cwfsom">{{cite web|url=https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/so.html|title=Somalia|work=The World Factbook|publisher=Central Intelligence Agency|location=Langley, Virginia|accessdate=23 March 2015}}</ref> [[Mogadishu]], kutha krajan Banaadir, uga minangka kutha krajan Somalia. Banaadir wewatesan karo [[Samudra Hindia]] lan wewengkon Somalia liyané kaya ta [[Shabeellaha Dhexe]] lan [[Shabeellaha Hoose]]. Sanajan wewengkon iki minangka wewengkon administratif sing paling cilik ing Somalia, nanging wewengkon iki duwé cacah jiwa sing paling akèh, ya iku diwatara ana 1.650.227 wong (kalebu wong cacah 369.288 minangka pengungsi internal) ing taun 2014.<ref name="PESS">{{cite web|url=http://reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/resources/Population-Estimation-Survey-of-Somalia-PESS-2013-2014.pdf|title=Population Estimation Survey 2014 for the 18 Pre-War Regions of Somalia|publisher=United Nations Population Fund|accessdate=23 October 2016}}</ref> Jeneng wewengkon iki dikira asalé saka tembung ''Bandari'' (tegesé pelabuhan) utawa ''Banaderi'' (pelabuhan ing saloré Barawa lan Mogadishu).
'''Banaadir''' iku laladan (''gobolka'') ing bagéan kidul [[Somalia]]. [[Mogadishu]], kutha krajan Banaadir, uga minangka kutha krajan Somalia. Banaadir wewatesan karo [[Samudra Hindia]] lan laladan Somalia liyané kaya ta [[Shabeellaha Dhexe]] lan [[Shabeellaha Hoose]].
 
== Rujukan ==
Jeneng laladan iki dikira asalé saka tembung ''Bandari'' (tegesé plabuhan) utawa ''Banaderi'' (plabuhan ing saloré Barawa lan Mogadishu).
<references />{{Somalia}}
 
{{Somalia}}