Aksara Carakan: Béda antara owahan

48 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Ing Tanah Jawa, aksara iki tuwa dhéwé tinemu ing [[Prasasti Plumpungan]] (cedhak [[kutha Salatiga|Salatiga]]) kang kurang luwih ditulis ing taun 750. Prasasti iki isih ditulis ing basa Sangskreta.
 
=== Aksara Kawi Pungkasan ꦲꦏ꧀ꦱꦫ ꦏꦮꦶ ꦥꦸꦁꦏꦱꦤ꧀ ===
Kira-kira sawisé taun 925, punjer kakuwasan ing pulo Jawa dadi pindhah ing Jawa Wétan. Pangalihan kakuwasan iki uga katon prabawané ing jinising aksara kang kanggo. Mangsa aksara Kawi Pungkasan iki kira-kira saka taun 925 nganti 1250. Sajatiné aksara Kawi Pungkasan ora béda akèh ing wujudé karo aksara Kawi Wiwitan, namung gayané waé kang dadi rada séjé.