Ékuador: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(Fixed content)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
'''Républik Ékuador''' iku [[nagara]] ing [[Amérika Kidul]] pérangan lor-kulon, wewatesan karo [[Kolombia]] ing [[lor]], karo [[Peru]] ing wétan lan kidul, lan karo [[Samodra Pasifik]] ing kulon. Nagara iki uga kalebu [[Kapuloan Galapagos]] (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih [[kulon]] pulo utama. Ekuador ana ing [[khatulistiwa]] (''Ecuador'' iku [[basa Spanyol]] kanggo "khatulistiwa") lan duwé wewengkon wiyaré 272.045 km².
 
[[Quito]] iku kutha krajan Ekuador. Républik Ekuador arupawujud salah siji saka telung nagara sing muncul saka tibané [[Gran Colombia]] taun [[1830]] (liyané ya iku [[Kolombia]] lan [[Venezuela]]).
 
== Pirsani uga ==
352.737

besutan