Akihito: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Naruhito 2019.
(→‎top: ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (2))
(Naruhito 2019.)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
 
|succession = [[Kaisar Jepang]]
|image =Emperor Akihito cropped 2 Barack Obama Emperor Akihito and Empress Michiko 20140424 1.jpg
|reign = 7 Januari 1989 – sapuniki30 April 2019
|coronation = 12 November 1990
|cor-type = Enthronement
|}}
 
'''Akihito''' (明仁), ({{lahirmati||23|12|1933}}), punika [[Kaisar Jepang|kaisar]] [[Jepang]] kaping 125, ingkang mréntah wiwit taun [[1989]]-[[2019]], nggantosaken bapanipun kaisar [[Hirohito]] ingkang tilar donya.
 
Akihito minangka putra angka gangsal Maharaja Showa ([[Hirohito]]) lan Maharani Kojun ([[Nagako]]). Sesebatanipun ''Tsugo no miya'' (継宮; Putra Tsugo) nalika bocah, panjenenganipun dipunagengaken lan dipunwucal guru pribadi lan salajengipun sinau ing Pamulangan Dhasar Laré Jaler lan Pamulangan Madya nalika iku, Pamulangan Sapantaran (Gakushuin sasampunipun 1947), 1940-52. Panjenenganipun dipunpisahaken saking kulawarganipun nalika yuswa tigang taun. Kala pamaréntahanipun dipunwastani [[Heisei]].
9

besutan