Basa Sundha: Béda antara owahan

263 bèt wis ditambahake ,  11 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
|-
| valign="top" | Cacahé Penutur:
| 42 yuta<ref name="su">[http://www.pikiran-rakyat.com/surat-pembaca/2016/08/08/mempertahankan-eksistensi-bahasa-sunda-376782 Mempertahankan Eksistensi Bahasa Sunda | Pikiran Rakyat]</ref>
| 24 yuta
|-
| valign="top" | Ing donya urutan kaping:
|}
 
'''Basa Sundha''' ([[Aksara Sundha]]: {{sund|ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ}} ''Basa Sunda'') iku [[basa Austronésia]]. Basa iki dipituturake déning kurang luwih 2442 yuta jiwa<ref name="su"/>, lan basa nomer loro kang dhuwur dhéwé ing tlatah [[Indonésia]]. Basa iki dicaturaké ing pérangan kulon [[Pulo Jawa]], sisih kiduling [[Banten]], [[Jakarta]] lan tlatah [[Pantura]] (Pasisir Lor Jawa)sisih kulon. Ing tlatah pasisir lor [[Jawa]] (Pantura) liyané, racaké basa Jawa kang dicaturaké.
 
Ing [[Jawa Tengah]], basa Sundha uga dicaturaké ing tlatah [[Cilacap]], mligi ing kacamatan Dayeuh Luhur, lan tlatah [[Brebes]] ing sisih kidul.
Amarga kena pangaribawa [[budaya Jawa]], dadi ing Basa Sundha uga ana undak-usuk utawa gradasi babasan. Wiwit saka '''Basa Cohag''' atawa '''kasar pisan''' nganti '''Lemes pisan''' kang padha karo [[Krama]].
 
Dhialèk Basa Sundha uga akèh, miwiti saka dhialèk Sundha Banten, nganti dhialèk Sundha ing Jawa Tengah, piwates ing Bantarkawung, Brebes lan diwatesi basa ing Kali Pemali, kang mula kecampur karo [[Basa Jawa]]. Nanging basa baku kang bisa ditampa déning sakabèhé penutur Basa Sundha kang asalé saka dhialèk kutha [[Bandung]], utawa kerep ingaran '''basa sakolalulugu''' jaman mbiyèn.
 
== Uga delengen ==
5

besutan