Basa krama: Béda antara owahan

52 bèt wis ditambahake ,  9 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tenger: Besutan punsèl Besutan jaringan punsèl Besutan visual
Tenger: Besutan punsèl Besutan jaringan punsèl Besutan visual
 
==== Krama alus ====
Basa krama alus iku basa krama kang tembung-tembung, ater-ater, lan panambangé krama kanthi campuran tembung krama inggil lan krama andhap.{{sfn|Suwadji|2013|pp=13-14}} Duk nguni, basa krama alus kaaran basa mudha krama. Ing isor iki conton tulisan ing basa krama lugu.
 
<blockquote>Mangké sonten, manawi siyos, ''dalem'' badhé késah dhateng Surabaya. Manawi '''panjenengan''' '''kagungan''' arta, bok ''dalem'' dipun'''paring'''i '''ngampil''' sangu. Badhé '''nyuwun''' Paman, '''panjenengan'''ipun saweg boten '''kagungan''' arta. Wonten arta sakedhik, nanging, '''pangandikan'''ipun Paman, sampun kalajeng dipun'''pundhut'''aken obat. Bibi '''gerah''' '''asta'''nipun. Saged ta nyuwun '''ngampil''' sadinten kalih dinten?{{sfn|Suwadji|2013|pp=13-14}}</blockquote>
62.943

besutan