Ki Ageng Séla: Béda antara owahan

461 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan, replaced: anggadahi → gadhah)
 
'''Ki Ageng Séla''' miturut [[Babad Tanah Jawi]] inggih salah sawijining muridipun [[Sunan Kalijaga]]. Ki Ageng Séla punika leluhuripun raja-raja [[Kasultanan Mataram|Mataram]]. Miturut cariyosipun Ki Ageng Séla punika gadhah kesaktian ingkang ageng, inggih punika saged nyepeng [[bledhèg]].
 
Ki Ageng Sela peputra cacah pitu lan sasampunipun sami krama banjur nama :
 
# Nyai Ageng Lurung Têngah
# Nyai Ageng Saba
# Nyai Ageng Bangsri
# Nyai Ageng Jati
# Nyai Ageng Patanèn
# Nyai Ageng Pakisdadu
# [[Ki Ageng Ngenis|Kyai Ageng Ngenis]]<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/kisah-cerita-dan-kronikal/babad-tanah-jawi/771-babad-tanah-jawi-meinsma-1874-778-hlm-001-085|title=Babad Tanah Djawi - 1874|last=Meinsma|language=jv}}</ref>
 
== Rujukan ==
[[Kategori:Tokoh ing Babad Tanah Jawi]]
2.820

besutan